Limak Lara

Omgeving van het Limak Lara Deluxe hotel

De omgeving van het Limak Lara resort is zeer gevarieerd. Er zijn onder andere prachtige ongerepte natuurgebieden, mooie steden en toeristische trekpleisters. Belek en Lara zijn de dichtstbijzijnde centra, Antalya is de grootste stad in de directe omgeving. Belek en Lara zijn per dolmus oftewel minibus te bereiken, maar voor de andere bezienswaardigheden raden wij je aan een auto te huren. De stad Antalya bijvoorbeeld ligt op 40 km van het resort. Alhoewel deze ook met het openbaar vervoer te bereiken is, is een huurauto gemakkelijker en soms ook nog goedkoper. Met een huurauto kun je op eigen houtje de stad en de rest van de omgeving verkennen. Antalya is de grootste toeristenstad en ligt net als het Limak Lara resort aan de zuidkust van Turkije. Deze populaire stad heeft een heerlijk klimaat en er veel interessants te zien is in de omgeving.

Festivals

Antalya telt nog veel andere kleine festivals die niet elk jaar terugkeren. Houd je ogen dus open wanneer je door de straten van deze stad wandelt, want de kans is groot dat je posters of flyers ziet van prachtige lokale festivals en evenementen.

Ontdek Turkse geschiedenis

Hierapolis is een archeologische vindplaats in Turkije op ongeveer 4 uur rijden van de stad Antalya. Je kunt hier goed zien hoe mensen duizenden jaren geleden leefden. Je vindt er oude Griekse en Romeinse architectuur. Bezoek het eeuwenoude theater want dit is erg goed intact gebleven. De beroemde tempel van Apollo is in redelijke staat te bezichtigen. Tenslotte mogen de historische bouwwerken het Nymphaeum, de necropolis en het Martyrium niet op je lijstje ontbreken. Hierapolis is dus zeker een bezoekje waard!

De Düden watervallen bekijken

In een prachtig natuurpark heb je zeer mooie watervallen. Je kunt een mooie wandeling maken, in het park picknicken en deze watervallen bekijken. Achter de watervallen heb je een grot, wat al wel bijzonder om te zien is. Maar vanuit deze grot heb je uitzicht op de achterkant van de watervallen, wat zeker een fotomomentje is. Ook vanaf de zee kun je deze watervallen zien, maar dan alleen vanuit een bootje. De watervallen komen uit op de zee waar ze van 40 meter naar beneden stort. Dat is wel heel bijzonder om te zien! Het natuurpark, waarin de watervallen zich bevinden, wordt gezien als een ware schoonheid van Antalya.

Echt Turks eten

Heb je even geen zin om een avond in het Limak Lara de Luxe Resort te eten. Ook al is alles inclusief, misschien wil je wel een keer een echte Turkse ervaring. Als je dan op zoek bent naar een leuke tent, dan hebben wij er één voor jou gevonden! Ga eten bij Can Can. Je begint met een Turkse soep, gevolgd door een stoofpotje of Turkse pizza of iets vegetarisch. En je sluit af met een Turkse lekkernij. Adres: Arık Caddesi 4.

Leer meer over Antalya

Breng een bezoek aan het Antalya Museum. Je wordt meegenomen naar de prehistorie, de Steentijd, de Bronstijd en het Byzantium. Je ziet er allerlei goden (in nog heel goede staat). Het is een toonaangevend museum in de wereld, omdat het nog zoveel goed bewaarde beeldhouwwerken en vondsten heeft uit de Romeinse tijd. Alles in het museum wordt mooi tentoongesteld. Je ziet sarcofagen, beelden, maar ook andere archeologische vondsten uit het vroegere tijdperk. Het is bijna te groot om in één keer te bezoeken. Ticketprijs ligt rond de € 5,-.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1195 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen